Vassfjellet frifunnet i akeulykke

Vassfjellet frifunnet i akeulykke

Vassfjellet har anlagt et aketilbud i alpinanlegget basert på Taubanetilsynets godkjennelse av oppfarten og ALFs retningslinjer for nedfarten. Skadelidte akte ut av akenedfarten og traff et rotvelt. Sør-Trøndelag politidistrikt hadde ilagt Vassfjellet Skiheiser en bot på kr. 75 000 for å ha forvoldt en skade i forbindelse med en akeulykke.

Alpinanlegget nektet å vedta boten, og saken ble til behandling i Sør-Trøndelag tingrett. 

Retten kom til at Vassfjellet ikke har opptrådt uaktsomt og således ikke er strafferettslig ansvarlig for den skade som skadelidte ble påført ved ulykken. 

Les mer …

Rettsavgjørelser - Bjorliulykka

Redusert straff for føreren av tråkkemaskina.

Saken ble behandlet i Nord-Gudbrandsdal tingrett som avsa dom 10.11.04.

Etter en samlet vurdering kom tingretten til at tiltalte ikke opptrådte tilstrekkelig aktsomt i den foreliggende situasjon ved å rygge maskinen uten å forvisse seg om blindsoner og forvisse seg om at ryggingen kunne skje uten skade og fare for andre og at han derfor har utvist straffbar uaktsomhet.

Les mer …

Akeulykke på Budor

Akeulykke på Budor - anlegget frifunnet

I Hedemarken tingrett ble Budor Sport og fritid/ Gjensidige Nor dømt erstatningsansvarlig på objektivt grunnlag for skade i forbindelse med akeulykke med bakgrunn i Tivoliloven. Saken ble anket til Eidsivating Lagmannsrett hvor Budor Sport og fritid/ Gjensidige Nor ble frifunnet for erstatningsansvar.

Saken ble anket til Høyesterett. Kjæremålsutvalget nektet saken fremmet for Høyesterett. Lagmannsrettes dom blir dermed stående.

Les mer …

Søk

Diverse:

210Fnuggstjernemedtekst

Hold deg oppdatert på akkurat ditt favorittanlegg. I fjor ble bransjens egen digitale informasjonstjeneste fnugg lansert. Publikum kan nå laste ned tjenesten i App-store eller Google Play, alternativt gå inn på www.fnugg.no og få oppdatert informasjon om vær, føre, åpne bakker/heiser, åpningstider og mye annet. 125 anlegg er med så langt. 

Alpinmessen på Storefjell 10. og 11. mai

Du har vel satt av datoene?  Bransjens egen messe; Alpinmessen, avholdes den 10. og 11. mai 2017 på Storefjell Resort Hotel. Messen er en sentral møteplass for alle i alpinbransjen og den perfekte utstillingsplassen for alle som selger/ønsker å selge sine produkter til alpinbransjen. Er du utstiller så meld deg på snarest, hallene er snart fulle! Nærmere informasjon om Alpinmessen og mulighet for å bestille inngangskort/messekort (for både besøkere og utstillere) vil bli sendt ut i løpet av kort tid.

Ønsker du mer informasjon? Se toppmenyen (messe) eller ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

ALF kurs

ALF tilbyr følgende kurs: Sykkelpatruljekurs, Driftslederkurs Skitrekk, Driftslederkurs Stolheis, Redning Stolheis, Lederkurs, Skipatruljekurs, Preppekurs, Parkbyggerkurs. Vi sender fortløpende ut informasjon om ALFs kurs via mail (til våre medlemmer) og informerer også om kommende kurs via nyhetsbrev/hjemmeside og sosiale medier. 

 

Snøskredskolen

Kontakt oss:

Alpinanleggenes Landsforening

 Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo, Norge

Telefon +47 22 46 46 60

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

LogoSBF liten

Vår samarbeidspartner Skiskolenes bransjeforbund

Gjensidige logo vertVår samarbeidspartner Gjensidige Forsikring