Alpinanleggenes Landsforening (ALF)

Alpinanleggenes Landsforening, tidligere Norske Skiheisers Forening er bransjeforeningen for alpinnæringen i Norge, og for det enkelte alpinanlegg. Viktige temaer for ALF er sikkerhet innenfor alt som har med ski og alpin skikjøring å gjøre enten det gjelder alpint, snowboard eller telemark, samt sikker transport med skitrekk, skiheiser og stolheiser 

Foreningen har felles sekretariat med Norske Fjell som koordinerer vintermarkedsføringen for vinterdestinasjonene med en alpin profil. Det gjør selskapet til et kompetansesenter for vinterturisme i fjellregionen.

Foreningen ble stiftet i desember 1969 under navnet Norske Ski- og Fjellheisers Forening med 35 medlemmer. Formålet med stiftelsen var å samle selskap og firmaer som driver ski- og fjellheiser i et landsforbund. 

Foreningens formål var å ivareta medlemmenes interesser innad og utad og å fremme et godt samarbeide medlemmene i mellom, hjelpe det enkelte medlem med råd og veiledning, og ta hånd om problem som krever samlet vurdering. 

I 1984 ble navnet endret til Norske Skiheiser Forening og i 1993 ble det etablert et heltidssekretariat.

I 2003  ble navnet endret igjen til Alpinanleggenes Landsforening (ALF). 

Selvom 36 år ikke kan sies å være spesielt gammelt, er ALF faktisk en av de eldre alpin bransjeforeningene i Europa. 

I dag har foreningen litt over 200 alpinanlegg og omkring 30 leverandører som medlemmer. Totalt regner vi med at det finnes mellom 210-215 alpinanlegg i Norge med en eller flere skiheiser. ALF organiserer over 95% av den samlede alpinomsetningen. 

Når det gjelder ALFs viktigste virkeområder og aktiviteter kan nevnes: 

 

SIKKERHET 

Gratis utlån av hjelmer i samarbeid med Gjensidige, skilting/merking, skivettregler, sikkerhetsregler, regler for bruk av snowboard, internkontrollsystemer, skaderegistrering. Det er delt ut ca 22.000 hjelmer til norske anlegg siden nittitallet. 

 

KURS/OPPLÆRING

Driftslederkurs Skitrekk, Driftslederkurs Stolheis, Skipatruljekurs,  Prepareringskurs, kurs i parkbygging etc.

 

MESSE 

Alpinmesse på Storefjell hvert annet år.

 

LEVERANDØRAVTALER

Forsikringsavtalen - Gjensidige. 

 

MARKED 

Fellessekretariat med Norske Fjell AS som koordinerer næringens fellesmarkedsføring i inn- og utland.

 

MEDIA/STATISTIKK

Fakta innenfor økonomi, sikkerhet, produkt og marked.

 

INFORMASJON 

SKIHEISEN - bransjeavis for alpinnæringen. 

Nyhetsbrev

 

NÆRINGSPOLITIKK 

Kontakt med offentlige myndigheter og politikere for å bedre alpinnæringens rammebetingelser.

 

fnugg.no

Bransjens egen digitale tjeneste med informasjon om norske skianlegg: vær- og føre, åpne/stengte heiser/bakker etc. etc. 

Tjenesten skal inspirere til å få flere på ski! 

 

Har du spørsmål, kontakt sekretariatet. Tlf: 22 46 46 60, fax: 22 46 46 58, e-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

15.02.2013. Andreas Rødven

Søk

Diverse:

210Fnuggstjernemedtekst

Hold deg oppdatert på akkurat ditt favorittanlegg. I fjor ble bransjens egen digitale informasjonstjeneste fnugg lansert. Publikum kan nå laste ned tjenesten i App-store eller Google Play, alternativt gå inn på www.fnugg.no og få oppdatert informasjon om vær, føre, åpne bakker/heiser, åpningstider og mye annet. 125 anlegg er med så langt. 

Alpinmessen på Storefjell 10. og 11. mai

Du har vel satt av datoene?  Bransjens egen messe; Alpinmessen, avholdes den 10. og 11. mai 2017 på Storefjell Resort Hotel. Messen er en sentral møteplass for alle i alpinbransjen og den perfekte utstillingsplassen for alle som selger/ønsker å selge sine produkter til alpinbransjen. Er du utstiller så meld deg på snarest, hallene er snart fulle! Nærmere informasjon om Alpinmessen og mulighet for å bestille inngangskort/messekort (for både besøkere og utstillere) vil bli sendt ut i løpet av kort tid.

Ønsker du mer informasjon? Se toppmenyen (messe) eller ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

ALF kurs

ALF tilbyr følgende kurs: Sykkelpatruljekurs, Driftslederkurs Skitrekk, Driftslederkurs Stolheis, Redning Stolheis, Lederkurs, Skipatruljekurs, Preppekurs, Parkbyggerkurs. Vi sender fortløpende ut informasjon om ALFs kurs via mail (til våre medlemmer) og informerer også om kommende kurs via nyhetsbrev/hjemmeside og sosiale medier. 

 

Kontakt oss:

Alpinanleggenes Landsforening

 Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo, Norge

Telefon +47 22 46 46 60

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

LogoSBF liten

Vår samarbeidspartner Skiskolenes bransjeforbund

Gjensidige logo vertVår samarbeidspartner Gjensidige Forsikring