Alpinanleggenes Landsforening (ALF)

Alpinanleggenes Landsforening, tidligere Norske Skiheisers Forening er bransjeforeningen for alpinnæringen i Norge, og for det enkelte alpinanlegg. Viktige temaer for ALF er sikkerhet innenfor alt som har med ski og alpin skikjøring å gjøre enten det gjelder alpint, snowboard eller telemark, samt sikker transport med skitrekk, skiheiser og stolheiser 

Foreningen ble stiftet i desember 1969 under navnet Norske Ski- og Fjellheisers Forening med 35 medlemmer. Formålet med stiftelsen var å samle selskap og firmaer som driver ski- og fjellheiser i et landsforbund. I 1993 ble det etablert et heltidssekretariat og i 2003  ble navnet endret til Alpinanleggenes Landsforening (ALF). 

Foreningen ivaretar medlemmenes interesser innad og utad, fremmer et godt samarbeide medlemmene i mellom, hjelper det enkelte medlem med råd og veiledning, og tar hånd om problem som krever samlet vurdering. 

ALF er en av de eldre alpin bransjeforeningene i Europa og har god dialog med bransjeforeningene i Norden og alpelandene. 

I dag har foreningen litt over 200 medlemsanlegg og omkring 30 leverandører som assosierte medlemmer. ALF organiserer over 95% av den samlede alpinomsetningen i Norge. 

Når det gjelder ALFs viktigste virkeområder og aktiviteter kan nevnes: 

 

SIKKERHET 

Gratis utlån av hjelmer i samarbeid med Gjensidige, skilting/merking, skivettregler, sikkerhetsregler, regler for bruk av snowboard, internkontrollsystemer, skaderegistrering. Det er delt ut ca 24.000 hjelmer til norske anlegg siden nittitallet. 

 

KURS/OPPLÆRING

Driftslederkurs Skitrekk, Driftslederkurs Stolheis, Skipatruljekurs,  Prepareringskurs, kurs i parkbygging etc.

 

MESSE 

ALF arrangerer annen hvert år Alpinmessen. Alpinmessen er en nettverksmesse for bedrifter innenfor alpinnæringen. Sist messe samlet 90 utstillende firmaer og åtti besøkende alpinanlegg. 

 

LEVERANDØRAVTALER

Forsikringsavtalen - Gjensidige. 

 

MARKED 

Prosjekter for økt bransjerekruttering.

MEDIA/STATISTIKK

Fakta innenfor økonomi, sikkerhet, produkt og marked.

 

INFORMASJON 

SKIHEISEN - bransjeavis for alpinnæringen. 

Nyhetsbrev

 Sosiale medier: Facebook, Instagram, Twitter og Linkedin 

NÆRINGSPOLITIKK 

Kontakt med offentlige myndigheter og politikere for å bedre alpinnæringens rammebetingelser.

 Fortløpende kontakt og dialog med bransjens tilsynsorganer Statens Jernbanetilsyn (SJT) og Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) etc. 

fnugg.no

ALF driver og eier bransjens egen digitale tjeneste fnugg.no hvor publikum kan finne informasjon om norske skianlegg: vær- og føre, åpne/stengte heiser/bakker etc. Tjenesten er dessuten en god kilde til inspirasjon for å besøke mangfoldet av norske alpinanlegg over hele landet. Tjenesten kan lastes ned som app både via Google Play og App Store og har også en egne sider på sosiale medier (Facebook og Instagram). 

 

Har du spørsmål, kontakt sekretariatet. Tlf: 22 46 46 60, e-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

Søk

Bransjen i nyhetene

Diverse:

210Fnuggstjernemedtekst

Oppdatert informasjon om vær, føre, åpne bakker/heiser, åpningstider og mye annet fra over 130 norske anlegg: Du har vel lastet ned fnugg, alpinbransjens egen digitale informasjonstjeneste? Tjenesten kan lastes ned i App Store og Google Play, alternativt gå inn på www.fnugg.no Velkommen ut! 

 ALF kurs

ALF tilbyr følgende kurs i sesongen 2018/19: Driftslederkurs Skitrekk, Driftslederkurs Stolheis, Sikkerhetsseminar, Skipatruljekurs, Preppekurs, Parkbyggerkurs. Datoer og nærmere informasjon legges fortløpende ut på ALF´s hjemmeside (kurs) og det informeres også i sosiale medier, i vårt nyhetsbrev etc. Invitasjoner sendes i tillegg til ALF´s medlemmer per e-mail. 

Kontakt oss:

Alpinanleggenes Landsforening

 Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo, Norge

Telefon +47 22 46 46 60

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

LogoSBF liten

Vår samarbeidspartner Skiskolenes bransjeforbund

Gjensidige logo vertVår samarbeidspartner Gjensidige Forsikring